Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Kunskapsbank

Välkommen till Skogssällskapets kunskapsbank! Här samlar vi artiklar och reportage om skogsskötsel, naturvård, avverkning, rekreation, viltvård och mycket annat. Artiklarna är indelade i åtta huvudämnen. Allra överst på sidan ser du våra fyra senaste artiklar. Du kan också söka på valfritt ämne i sökrutan.

Skogsvärden nr 4, 2017

Skogsvärden i brevlådan

Många av artiklarna i kunskapsbanken kommer från vår tidning Skogsvärden. Den kommer ut 4 gånger per år och att prenumerera är gratis!

 • Artikel
  Skördare. Foto: Thomas Adolfsén

  Virkesmarknaden bromsar in – så är läget inför hösten

  Under våren 2019 har läget på virkesmarknaden förändrats. Från högtryck, med hög efterfrågan och höga priser, har marknaden nu bromsat in. Vi har pratat med Skogssällskapets produktions- och virkeschef Pontus Larsson om situationen inför hösten. 2 juli 2019
 • Artikel
  Granbarkborrar.

  Dags att leta borrmjöl efter barkborrens svärmningar

  Enligt rapporterna från Skogsstyrelsen har granbarkborrens svärmning kulminerat. Nu är det dags att gå ut och leta efter gnagmjöl. 27 juni 2019
 • Artikel
  Alexander Karlsson, skogsförvaltare på Skogssällskapet, framför våtmarken på Skogssällskapets fastighet Bredvik utanför Norrtälje. Foto: Felicia Yllenius

  Lyckad och lönsam våtmark på Bredvik  

  På Skogssällskapets fastighet Bredvik utanför Norrtälje har anläggningen av en våtmark gynnat såväl jakten och den biologiska mångfalden som ekonomin – för att inte tala om rekreationsvärdet för alla som vistas i skogen. 
  3 juni 2019
 • Artikel

  Anders Norberg köpte skog: "Jag vill lära mig allt om effektiv skogsskötsel"

  Intresset för jakt i kombination med engagemang för klimatet och en vilja att vara aktiv när pensionen stundar fick Anders Norberg att bli skogsägare för drygt ett år sedan. Investeringen har gett mersmak och snart ska han köpa en betydligt större fastighet.
  3 juni 2019

Ämnen