Deklaration & skatteplanering

Skattelagstiftningen är ett område i ständig förändring och för en lekman är det ett styvt arbete att hålla sig uppdaterad.

Det är krångligt och tidsödande och kanske har du annat som du hellre vill ägna dig åt. Samtidigt är det ett område som höggradigt påverkar din ekonomi och som kan få juridiska efterspel om det hanteras fel. Som upplagt för expertkonsultation, alltså. Som skogsägare har du stora möjligheter att påverka din skatt men det kräver kunskap om både skog och ekonomi. Och har du näringsverksamhet vid sidan om skogen ökar såväl möjligheterna som komplexiteten. Som skogsförvaltningskund hos Skogssällskapet får du hjälp med både skogen och ekonomin.

Specialreglerna inom skogsbeskattning är det många vanliga skatteexperter som missar. Inte vi. Vi är skogsskatteexperter.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Klicka här

Våra skogsförvaltningskunder får hjälp med både skogen och ekonomin, så att skogsägandet blir enkelt och bekymmersfritt. Vill du veta mer om hur det fungerar? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!


Samtycke * (obligatorisk)
Samtycke

Skatteplanering med helhetssyn

Skogssällskapets deklaration och skatteplanering grundar sig på helhetssyn. Fördelen med det är att den ena handen vet vad den andra gör. Den årliga budgeten är första steget på vägen. Vi anpassar budgeten efter dina förutsättningar och möjligheter, så att du får bästa möjliga resultat när året är slut och det är dags för deklaration.

Skattefria återinvesteringar

Innan det är dags att sätta sig med deklarationen har vi en plan för hur vinster eller eventuella förluster ska användas (jo, ibland kan förluster vara bra att ha – ur skatteperspektiv). Genom att vi kan din skog, kan vi ge rekommendationer till återinvesteringar i skogen i stället för att pengarna går till skatt. Till röjning, plantering, upprustning av vägar eller något annat som ger framtida avkastning – och som finansieras skattefritt.

Tack vare vår helhetssyn kan vi också hitta vägar för att balansera över- och underskott från annan näringsverksamhet, om du har någon sådan.

Förvaltningsfördelar

  • Bästa basen för lönsamhetsökning
  • Integreras med hela din ekonomi
  • Skatt ska betalas – men det gäller att betala rätt skatt

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Kontakta Christina Nyström, chef över vår grupp med kundekonomer och fastighetsspecialister.

+ 46 45 18 10 07

christina.nystrom@skogssallskapet.se

Sofia Johansson, Skogssällskapet

Sofia Johansson är kundekonom på Skogssällskapet.

Ett oslagbart team

Våra kunder tjänar stora pengar på att samordna skogsbruket med resten av sin privatekonomi. Det är den samordningen som är kärnan i skogsförvaltningen. Tillsammans med uppdragsgivaren bildar jag och förvaltaren ett oslagbart team: jag kan skatter och ekonomi, förvaltaren kan skogen och ägaren kan sina mål och förväntningar.

Sofia Johansson, kundekonom

Läs mer om deklarations- och skattefrågor i vår kunskapsbank

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.