Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Aktuellt från region södra Götaland

Regionchef Carl-Johan Bengtsson skriver om det aktuella läget i södra Götaland.

Efter en hektisk vår och sommar, där den allmänna påverkan med coronapandemin kombinerades med ett starkt fokus på granbarkborre­bekämpning, har vi nu landat in i hösten och fokuserar framåt. Våra skogsförvaltare jobbar just nu mycket med att planera och upprätta budgetar för alla vara kunder i regionen, för kommande verksamhetsår.

Jag är stolt över att kunna meddela att vår skogsförvaltning inom södra Götaland hittills har vuxit med ca 6 500 hektar under 2020.

Aktuellt inom personalstyrkan är att vi söker en ny förvaltare till kontoret i Kalmar, eftersom Glenn Raymond börjar studera och därmed blir tjänstledig på 80 %.

På virkesmarknaden ser vi nu, efter en svagare vår och sommar, att virkespriserna är stigande samt att avsättningen är mycket god, och då främst på timmersortimenten.

Ett spännande projekt som delvis fortfarande pågår är ett specialuppdrag som Karlskrona kommun har gett oss förtroende att genomföra. Det är ett avverkningsprojekt i Wämöparken i de centrala delarna av Karlskrona, något som regionaltidningen Sydöstran har skrivit omlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta gärna mig om du har frågor eller funderingar!

Carl-Johan Bengtsson

Regionchef södra Götaland
Karta region södra Götaland

Region södra Götaland innefattar länen Skåne, Blekinge och Kronoberg, samt södra delen av Kalmar län. Här finns kontor i Hässleholm, Växjö och Kalmar.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.