Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Aktuellt från region östra Svealand

Regionchef Hans Lindberg skriver om det aktuella läget i östra Svealand.

I och med höstens ankomst får vi en paus från nya angrepp av granbarkborre. Södermanland är fortsatt hårt angripet och vi befarar att angreppen sprider sig norrut, då vi har sett en ökning i de norra delarna av regionen. Vi kommer fortsätta att ha högt fokus på att rädda virkesvärden i skadade bestånd.

Inför årsskiftet tar vi fram en budget för kommande verksamhetsår på våra kunders fastigheter, något vi just nu jobbar för fullt med. Tillsammans med kunden lägger vi en plan för kommande åtgärder, och ser planerade intäkter och kostnader. Fokus på många fastigheter kommer även nästa år vara granbarkborreangreppen, och att hantera dem på bästa sätt.

Utbudet på virke i regionen har varit högt och vi har därför jobbat med att hitta avsättningar för virket utanför regionen. Vi har kunnat sälja till exempel timmer, torrgran samt sämre kvalitet av massaved på båt till Europa vilket hjälpt till att rädda virkesvärden.

Vi har fått förtroende med nya förvaltningsavtal inom regionen och vi växer rejält. Vi kommer därför inom kort att förstärka organisationen genom att rekrytera ytterligare personal med fokus på produktions- och virkesfrågor.

Slutligen vill jag informera om att vi den 10 december kl 17.00 kommer att ha en skogsägareträff på vårt Stockholmskontor där vi pratar om hur du kan värdeutveckla i din skog. Välkomna till en trevlig stund med glögg, pepparkakor och en stadig kvällsmacka! Vi kommer inom kort att lägga upp evenemanget med anmälan under Evenemang här på webben. Vill du anmäla dig redan nu kan du skicka en e-post till mig med namn och kontaktuppgifter.

Hans Lindberg

Regionchef östra Svealand
Karta region östra Svealand

Region östra Svealand innefattar länen Uppsala, Stockholm, Södermanland samt Gotland. Här finns kontor i Uppsala, Stockholm, Nyköping och Visby.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.