Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Skogssällskapet söker virkeschef

Vår virkeschef växlar in i en ny roll på Skogssällskapet, som affärsområdes­chef Sverige, och vi söker därför en ersättare till honom.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag med en varierande roll där det finns stora möjligheter att utvecklas som ledare. Våra medarbetarenkäter vittnar om ett uppskattat ledarskap, tydliga mål och en stolthet och trivsel bland våra medarbetare.

Som virkeschef har du ett genuint intresse av att göra affärer i syfte att maximera värdet för våra förvaltningskunder. Du motiverar till ett aktivt medarbetarskap, där du och ditt team medverkar till företagets övergripande strategiska mål – ett växande, lönsamt och väl sammanhållet Skogssällskapet. Ditt huvudsakliga fokus är att leda arbetet med att skapa marknadens bästa virkesaffärer, genom bra affärer och optimala logistikflöden. Du coachar och leder ditt team som består av fem personer inom produktion, logistik och virkesadministration samt leder funktionellt sju regionalt placerade produktions- och virkesansvariga.

För att vara framgångsrik och trivas i rollen har du en mycket god förmåga att kombinera affärsmässighet, högt driv och gedigen förhandlingskompetens med prestigelöshet och förmågan att lyssna. Du är kommunikativ, trygg i dig själv och besitter en beslutsamhet och uthållighet när det gäller att driva förändrings- och förbättringsarbete. Vi förutsätter att du är organiserad, arbetar strukturerat och har förmågan att hantera en stor bredd av arbetsuppgifter. Att du är målstyrd ser vi som en självklarhet. Vi vägleds av våra värderingar och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Skogssällskapets värderingar är kundfokus, proaktivitet, öppenhet och respekt.

Uppdraget ställer krav på att representera och vara ansiktet utåt för Skogssällskapet i virkes- och produktionsfrågor. Din förmåga att skapa nätverk och kontakter som ger mervärden åt Skogssällskapet och dess kunder är en viktig del i denna roll. Erfarenhet av förhandlingar och långsiktiga kundrelationer är en självklarhet.

Du har relevant akademisk utbildning inom skog och dokumenterad ledarerfarenhet på såväl strategisk som operativ nivå. Du har erfarenhet från ett resultatansvar och av affärsmässiga frågeställningar. Som virkeschef rapporterar du till VD och ingår i ledningsgruppen.

Tjänstens placeringsort är företrädesvis vid huvudkontoret i Göteborg eller på något av våra andra kontor i området mellan Göteborg och Stockholm. Vi är öppna för en dialog kring placeringsort.

Tillträde sker snarast möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Based On People. Välkomma att kontakta Lena Serner 0702- 90 09 95, lena.serner@basedonpeople.se , eller Bengt Olander 0723–26 44 88, bengt.olander@basedonpeople.se

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.